Familie     Het kind     Het holistische familiehuis     Vragen of consult     Nieuwsbrief     Gratis E-boek     Deelnemers/Vrienden     Vrijwillgers     Blogs     De droom     Agenda     Contact 


Artikelen en blogs over verschillende onderwerpen


Jeugdzorg en spiritualiteit

Loslaten en opvoeden van kinderen is ook een energetisch proces waarbij soms diepe trauma's uit vorige leven ten grondslag liggen


Wat is healing?


Healing gaat over energie. Bij healing ga je er van uit dat alles energie is en een trilling heeft. Deze kun je niet zien maar wel voelen of leren voelen. Sommige dagen voel je je vol energie en sommige dagen misschien niet. Je neemt het dan bij jezelf waar maar je kunt het ook leren bij een ander of iets anders wat leeft waar te nemen.

Steeds meer mensen leven bewuster, maar hoe blijf je bij jezelf in een dolhof van informatie over gezondheid? 4 tips voor een zelfstandig denkend mens te worden en zijn.


We gaan steeds meer alles wat we horen en weten in twijfel brengen en we leren steeds meer zelfstandiger te denken. Dit proces is een grote verandering wat op dit plaatsvindt en wat er voor zorgt dat mensen steeds zelfstandiger worden.

In de klas van Juf Ankie:
de stem van de toekomst; kinderen aan het woord


‘Juf! Je mag niet weggaan!” Samira stort zich huilend in mijn armen. Het ontroert me dat haar verdriet zo voelbaar is, zo echt.

Andere kinderen vallen haar bij. ‘Je bent de liefste juf! Het schooljaar is nog lang niet voorbij! Waarom moet je weggaan?” Als een heilige hef ik mijn armen omhoog en de groep is direct stil. Samira wrijft haar tranen weg en gaat op haar plaats zitten.

In de klas bij juf Ankie: Luisteren naar je buik


Nu ik langer werk als juf in het reguliere onderwijs valt me steeds meer op hoe kinderen murw worden in de klas. Kinderen verliezen daardoor het vermogen om naar hun eigen innerlijke kind te luisteren, omdat er veel informatie van buitenaf op hun afkomt.


Meer lezen>
Spiritualiteit:
Is jouw kindje goed geaard? Via de chakra's leer je meer over jouw kind

Als je naar een healer gaat spreekt men over chakra’s. Dit zijn energie punten in het lichaam die jou iets vertellen over jezelf. Stroomt een energie punt goed of niet? Stroomt het niet goed dan kan je wel eens lichamelijke klachten hebben.


De invloed van voorouders op de opvoeding

Onze ouders waren anders dan wij. We verschillen enorm van elkaar. Maar hoe kan het dan dat bepaalde patronen van ouders op kind herhaald worden? En hoe leer je dat weer af?

Hoog sensitieve kinderen, wat zijn hun behoefte?


Je hebt vast wel eens gehoord van hoog sensitieve kinderen. Kinderen met een hoge mate van gevoeligheid die heel veel prikkels opnemen uit hun omgeving. Waar wie zijn deze kinderen eigenlijk en waar komt deze gevoeligheid vandaan?

Holistisch opvoeden

Een holistisch leven is voor mij al heel normaal. Ik onderzoek mijzelf regelmatig. Ik kijk niet alleen naar een pijnklacht, ik kijk ook naar de emotie er achter. Ik ga ook niet akkoord met een ‘minder dagje’ ik onderzoek altijd of ik niet ergens over een emotie heen gestapt ben.

En ze leefde nog lang en gelukkig


Vele van ons zijn nog opgevoed met de gedachte dat je als man en vrouw trouwt en samen kinderen krijgt. Inmiddels weten we wel dat dit achterhaald is. Een relatie of een huwelijk is niet meer zoals het is geweest en persoonlijk vind ik dat wel bevrijdend.

Zen mama, 4 tips om ontspanning te blijven voelen

We kennen het woord zen allemaal wel. Een diepe ervaring van rust. Het geeft energie en inzichten stromen uiteindelijk tot jou. Het zou het leven makkelijker maken en wat zou het heerlijk zijn als we altijd vanuit een zen gevoel kunnen opvoeden? Maar het lijkt soms alsof ik daar steeds meer mijn best voor moet doen.Holistische gezondheid


Holistische gezondheid is wat anders dan alternatieve geneeswijze. Bij holistisch gezondheid ga je er van uit dat het lichaam pas in balans is als lichaam, geest en ziel in balans is. Bij veel vormen van alternatieve en reguliere geneeswijze wordt een methode toegepast. Deze is niet altijd holistisch.

Wat wij van baby's kunnen leren. Over de superpowers van een baby en empathie


Zo’n lieve kleine baby, hoe kun je er niet van houden? Ze zijn zo schattig, puur en lief. Zij weten dat ze liefde zijn. Wij willen zo graag deze baby de liefde terug geven die we mogen ontvangen.

Natuurlijk leren


Een kind leert door te spelen. Tijdens het spelen is een kind druk bezig om zich dingen eigen te maken, te leren. Daarom is spelen voor kinderen heel belangrijk.


In de klas bij Juf Ankie: Bas zijn oom gaat dood, maar wordt opgevrolijkt door een spontane opmerking van zijn klasgenootje

Iedereen krijgt wel eens met overlijden te maken. We willen kinderen hier bij betrekken zodat ze kunnen leren over leven en dood. Maar de beleving van dood gaan bij kinderen is anders dan bij volwassenen.


Wil jouw innerlijke kind geheeld worden?


We kunnen niet veranderen wat er in ons verleden gebeurt is, maar we kunnen er wel anders mee om gaan. Een belangrijk onderdeel van het mens zijn is onze jeugd. Tijdens onze jeugd krijgen we de basis mee voor de volwassenen die we nu zijn.
 

In de klas bij juf Ankie: Rutger vindt Dinsdag een rotdag omdat hij zoveel 'moet'.


Kinderen moeten soms heel veel. Dat betekent veel informatie die ze ook weer moeten verwerken. Dit noemen we ook wel prikkels. Het ene kind is hier gevoeliger voor dan de ander. En het ene kind pakt meer op dan de ander.

Loslaten vanuit hart, buik en hoofd

Ik werk al jaren met ouders maar ik heb hun nog nooit verteld dat ze hun kinderen moesten loslaten. Dit woord roept verwachtingen op, maar ook schuldgevoelens, boosheid of druk. Want was is loslaten nu eigenlijk? 


Opvoeden op eigen wijze

Opvoeden is een uniek proces. Geen enkele ouder is hetzelfde. En als je samen met je partner bent dan zul je misschien daarin ook elkaars verschillen tegen komen. Opvoeden is iets wat iedere ouder anders doet. Alleen in jouw unieke manier ligt de kracht en wijsheid die je zoekt om jouw taak als ouder zo goed mogelijk te doen.

Hoeveel gezinskracht hebben jullie?

Wat is gezinskracht? Voor mij betekent gezinskracht hoeveel kracht je als gezin hebt om te kunnen vallen en opstaan als gezin. Ik kijk naar het gezin als iets wat altijd in beweging is. Elke dag komen er veel prikkels binnen die effect hebben op het gezin. Het kan zijn dat 1 gezinslid deze prikkels meeneemt maar het hele gezin kan dit doen.

Meer lezen>

Professionals, ervaringsdeskundige en ouders aan het woordInterview met homeopaat Co van Twillert:” Mensen moeten bereid zijn om zich open te stellen en dat vinden de meeste mensen heel fijn. Ze krijgen eindelijk de aandacht die ze zo nodig hebben."

 
Interview
Marit van der Wal: “Zorg goed voor jouw lijf, ik denk dat dit veel te weinig gebeurt"

Interview met homeopathisch arts Wilma Stoof: “De zin van ziek zijn blijft mij boeien.”

Interview
logopedist Aimee van Munster: "Luister naar jouw stem"."


Interview
met Ina Mulder: “Natuurlijke kraamzorg is warmtezorg en daarvoor werk je met natuurlijke middelen.”


Interview fysiotherapeut Olga Nagtegaal: "Als kind vond ik alles wat een beetje alternatief was razend interessant."


Interview met Doula Jose Klopenmaker: "
De kracht waarin een vrouw zit tijdens de bevalling een hele belangrijke rol speelt in de karakter die het kind zich later vormt."


Interview met holistische mama Mitzy Groenheiden: "Holistisch opvoeden is voor mij de enige manier omdat ik geloof dat iedereen alles in zich heeft.
"

Interview Leonie van den Dolder "Ik wil moeders meegeven dat alles er mag zijn"            
         

V


Diclamer
Privacy verklaring
Contact
Voorwaarde
Meedoen
 
   

  Het holistiche familiehuis
info@hetholistischefamiliehuis.nl
www.hetholistischefamiliehuis.nl
Harderwijk