FAMILIE     HET KIND     vRAGEN OF consult   NIEUWSBRIEF    BLOGS     DE DROOM       
HET HOLISTISCHE FAMILIEHUIS    GRATIS E-BOEK    DEELNEMERS    AGENDA    CONTACT    
Holistisch inzicht
Loop je al jaren met dezelfde klachten? Of heb je juist vage klachten waar de arts niets mee kan? Heb je relatieproblemen? Loopt de opvoeding niet zo lekker? Zit jouw kindje niet goed in zijn vel? Ging de bevalling niet zoals je gehoopt had? Voel je je niet gelukkig op je werk? Lukt het niet jouw dromen te verwezenlijken?

Wat jouw vraag of klacht ook is, je kunt overal holistisch naar kijken. Dat wil zeggen dat we samen gaan kijken naar de boodschap van jouw psychische of lichamelijke klacht. Wat heeft jouw klacht of vraag jouw te vertellen? Wat kan jij er aan doen om de klacht beter te begrijpen en jouw gezondheid of geluk weer zelf in handen te hebben? Welke mogelijkheden zijn er?

Een holistisch inzicht brengt je weer in contact met jouw gevoel en jouw eigen kracht. Zodat je zelf begrijpt hoe jij in staat bent anders met een situatie om te gaan. Het geeft je net even meer handvatten en je voelt je meer gehoord. Omdat er op een dieper niveau naar jou gekeken wordt kom je op een andere manier in contact met jouw klacht. Op deze manier wordt het zelfgenezende vermogen in jezelf geactiveerd en kunnen we samen kijken naar het pad wat jij mag bewandelen om daar te komen waar je wilt zijn.

Dat kan via:
Gesprekken
Inzichten
Coaching
Healing
Complementaire zorg


Oriënterend consult of gesprek met een holistische benadering voor volwassenen

Je kunt tijdens het gesprek jouw verhaal vertellen en eventueel advies krijgen welke hulp het beste bij jouw past. Je krijgt dan een gesprek met een holistisch coach en healer, Diana Annegarn, die achter het belang staat van een goede samenwerking tussen regulier een alternatief. Via een holistische benadering zal deze coach dieper ingaan op klachten en dus kijken naar de emoties en spanningen achter de klacht. Het gesprek is vaak oriënterend om inzicht te krijgen in jouw situatie. Er wordt tijd genomen om naar jouw verhaal te luisteren met adviezen welke mogelijkheden er allemaal zijn om jou te helpen bij jouw hulpvraag. Daarna mag je zelf beslissen wat jij wel en niet bij jou voelt passen. Een oriënterend gesprek is vaak alleen een intakegesprek.

Oriënterend consult of gesprek voor kinderen en jongeren
Bij kinderen wordt er voornamelijk naar het balans van het kind gekeken. Waar zijn er spanningen? Het consult is bedoeld voor mensen die wat dieper naar een klacht willen kijken. Dit kan een opvoedstuk zijn of lichamelijke klachten. Kinderen hoeven niet altijd zelf aanwezig te zijn. De meeste gesprekken vinden via de ouders plaats en krijgen ouders handvatten mee naar huis. Er is ruimte voor jou om jouw gehele verhaal te doen. Samen bespreken we alle opties en mogelijkheden die je hebt. Eventueel wordt je doorverwezen naar de juiste personen zodat jij verder komt om jouw klachten te behandelen. Kinderen kunnen eventueel ook in de praktijk behandeld worden met kindercoaching of healing. Dit wordt vooraf zonder uw kind besproken.

Praktische informatie
Een gesprek duurt een uur. De bijdrage voor dit gesprek is €100. Diana is aangesloten bij een beroepsvereniging en geschillencommissie. Het wordt niet vergoed door een ziektekostenverzekeraar. Het adres in Harderwijk wordt je gegeven na de aanmelding. Diana is tevens initiatiefneemster van het holistische familiehuis en heeft sinds 2001 een eigen praktijk. Een consult is geen vervanging voor de huisarts.

Tarieven
Intake gesprek 100 euro (uur)
Kindercoaching 85 euro (ong. uur)

Overige consulten
Overige consulten bij een van de deelnemers kunt u aanvragen door op de foto van de deelnemer te klikken. U wordt op die pagina doorverwezen naar hun website. Klik hier Je kunt ook gratis informatie aanvragen over welke praktijk het beste bij jou en jouw klachten past.

Minder groot budget?
Er wordt gewerkt aan de mogelijkheid om mensen met een kleiner budget te helpen via een online mamacafe. Het doel is dat je online kunt meeluisteren en vragen kunt stellen. Je kunt ook het tijdstip uitkiezen wanneer jij wilt. De juiste data zal in de agenda worden gezet. Je kunt je ook aanmelden voor een nieuwsbrief en dan wordt je op de hoogte gehouden.


Als kind was ik heel gevoelig en empathisch. Ik voelde mensen haarfijn aan en gaf mensen ook tips over hun gezondheid.
Al heel jong wist ik bij andere mensen vast te stellen dat hun lichamelijke klachten vaak een emotionele oorzaak hadden. Zo klein als ik was, wist ik ook uit te leggen wat dit was.
Elk half jaar van het jaar groeide ik op in Hulshorst waar mijn ouders een stacaravan hadden. Ik was de hele dag in het bos of in de weilanden te vinden tot 's avonds laat. Hier kon ik de rust vinden om alle prikkels die ik per dag opdeed te ontladen. Dat had ik echt nodig.

Ik had altijd interesse in het alternatieve, maar werd als mantelzorger vanaf jonge leeftijd al met reguliere zorg geconfronteerd. Intuïtief wist ik dat wat zij deden niet voldoende was. Maar mijn moeder was trouw aan de medische wereld, dus ik leerde mijn eigen pad bewandelen en mijn eigen antwoorden te vinden. Na heel veel persoonlijke ontwikkeling, cursussen en opleidingen kon ik mijn eigen intuïtieve gave mensen aan te voelen, gebruiken om mensen te helpen. Zij leerde ik beide kanten te begrijpen en samen te brengen.

Door mijn leergierige aanleg heb ik mij op verschillende vlakken georiënteerd. In 2006 ben ik ouders en professionals gaan begeleiden via een bewust opvoeding waar de holistische benadering van opvoeding centaal stond. In 2009 ben ik een opleiding gestart om ouders en professionals deze visie over het kind mee te geven. Dit heb ik jaren gedaan en heb zowel ouders, kinderen als professionals begeleid.

Mijn hele leven heb ik altijd het gevoel gehad 'er tussen in te staan'. Tussen twee werelden of tussen twee uiterste. Het is maar net hoe  je het ziet. Ik zie ze graag als eenheid. Maar zo ziet nog niet iedereen dat. Daarom deel ik graag mijn kennis.

Via eigen persoonlijke interesse in een goede combinatie tussen regulier en alternatief hoop ik mensen die wat dieper naar hun klachten willen kijken, handvatten te kunnen geven om een gezond leven te leven wat bij hun en hun gezin past. Ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik leer van ieder mens of dier op mijn pad. En daarom geloof ik dat alles in verbinding hoort te zijn.

            
         

V


Diclamer
Privacy verklaring
Contact
Voorwaarde
Meedoen
 
   

  Het holistiche familiehuis
info@hetholistischefamiliehuis.nl
www.hetholistischefamiliehuis.nl
Harderwijk