Home   Familie     Het kind     Over    Agenda    Consult    Youtube     E-boek   Contact          
 Ieder kind komt op de aarde om zichzelf te zijn. Daarbij speelt de opvoeding een belangrijke rol en de omgeving van het kind. Hier spelen ook de keuzes die je als ouder maakt een rol en hoe bewust je bent van de keuzes die je hebt.

Ieder kind heeft een unieke ontwikkeling waarbij het langzaam een individu wordt met een eigen ik en authentiek karakter. Dit proces kan heel soepel gaan en soms kun je daar wat hulp bij gebruiken. Het zal jou als ouder helpen als je weet welke keuzes en opties er allemaal zijn zodat je goed kunt onderzoeken wat bij jullie past. Een holistische visie betekent vaak dat je verder kijkt, dieper kijkt en dingen ook eens van een andere kant bekijkt. Het is niet de bedoeling een consultatiebureau of arts te vervangen. We hopen ouders handvatten te geven waar kinderen hun hele leven iets aan hebben.


Opvoeden is een basis meegeven waar het kind de rest van zijn leven iets aan heeft. Dit begint bij het begin. Hoe is de start van het kind gegaan? Hoe was de conceptie? Ging dit makkelijk? Is er medisch hulp geweest? Hoe ging de zwangerschap? Was er stress voor de moeder? Hoe ging de bevalling en kraamtijd? Werd er op een zachte manier aandacht gegeven aan moeder en kind? Voel je je gehoord? Alles wat er in deze periode plaatsvindt, is bepalend voor jullie verdere leven samen. Door hier bewuster mee om te gaan en inzicht in te krijgen kun je een goede basis neerzetten of de basis herstellen. Zo kunnen we kinderen meegeven uniek te zijn en eigen pad te omarmen.


Zodra een baby geboren wordt staat het heel open. Het staat open voor zijn omgeving en de veilige geborgen baarmoeder van de moeder, die tevens diende als beschermende muur, valt ineens weg. Als we hier op een bewuste manier mee omgaan, kunnen we kinderen helpen te leren op een zachte manier in hun lijfje te komen. Je helpt ze hun eigen lijf als bescherming te gaan ervaren. Dit kan alleen maar met zachte en bewuste handelingen die soms heel natuurlijk voelen maar die we misschien in de loop van de jaren afgeleerd hebben. Een zachte landing voelt heel natuurlijk en als je dit goed uitvoert zal niet alleen jouw kindje fijner in zijn lijf aanwezig zijn, maar ook jij als ouder zal meer verbinding voelen en meer rust ervaren in de opvoeding. Zo kunnen we kinderen meegeven zich veilig te voelen en vertrouwen te blijven voelen.


In je lijf komen wordt ook wel eens aarding of gronding genoemd. Het is belangrijk dat kinderen leren in hun lijf te komen. Ze gaan door heel veel ontwikkelingsfases heen. Van nature kunnen ze daar heel goed doorheen komen op eigen kracht maar deze kan ook verstoord raken door invloeden van buitenaf omdat kinderen altijd in verbinding zijn. Kinderen in contact brengen met hun eigen lijf maakt hun sterker en weerbaarder tegen de wereld en alles wat van buitenaf komt. Hier bewuster mee leren omgaan helpt kinderen bewuste stappen te zetten en zichzelf herstellen als ze even uit balans zijn. Ze zullen hier hun hele leven profijt van hebben. Zo kunnen we kinderen meegeven bij zichzelf te blijven en de kracht uit zichzelf te halen.


Of het nu een scheiding is of omgaan met prikkels uit de omgeving van het kind, ieder kind is anders en kan soms wel wat hulp gebruiken. Leren omgaan met de uitdagingen die bij het leven komen kijken valt niet altijd mee en ouders weten ook niet altijd de oplossingen. Soms zijn er heel veel emoties en zie je het allemaal even niet meer. Samen kun je leren hier positief doorheen te komen en kracht te halen uit elke moeilijke situatie. Wat een meerwaarde heeft voor de rest van jullie leven. Zo kunnen we kinderen helpen op te groeien tot krachtige individuen die tegen moeilijke dingen het inleven zijn opgewassen.


Ieder kind is anders en ieder kind heeft andere behoefte. Het ontwikkelen van het talent is een proces wat bij ieder kind anders verloopt. Het volgen van dit proces en het begrijpen van dit proces bij jouw kind is wat een kind helpt omgaan met eigenschappen die soms zo anders zijn dan die van een ander kind. Kinderen leren omgaan met hun verschillen is waar hun kracht ligt. Een taak van de school maar ook van de ouders. Kinderen hier op een holistische manier in begeleiden betekent dat je samen leert van de uitdagingen op dit pad maar ook verder en dieper kijkt naar opties en mogelijkheden. Zo kunnen we kinderen helpen hun talenten te blijven onderzoeken de de waarde van hun talenten goed te benutten.


De verbinding met ouders en omgeving is de basis hoe het kind leert verbinden met anderen op latere leeftijd. Ouders zijn daar hun eerste voorbeeld in. We kunnen als ouders veel wijsheid meegeven en hun het goede voorbeeld geven en daarin kun je je als ouder zo ver ontwikkelen als je zelf wilt. Het is een natuurlijk behoefte dat je als ouder daarin blijft ontwikkelen en blijft zoeken naar opties en mogelijkheden. De ene ouder doet dit wat meer dan de ander en de een leert via boeken en de ander leert van levenservaring. Hoe je het doet maakt niet uit. Als je als ouder verder ontwikkelt en verder groeit, zul je dit gelijk terugzien bij jouw kind. Je ziet jouw kind ook groeien en zich vrijer en ruimer voelen. Bewuster omgaan met deze verbinding zal inzicht geven en wijsheid geven die van binnen uit komt. Zou kunnen we kinderen helpen op te groeien tot bewuste burgers.


Wil je op de hoogte blijven de activiteiten? Schrijf je dan in voor een nieuwsbrief.

     
 
     
 
 

Diclamer
Privacy verklaring
Contact
Het holistiche familiehuis
info@hetholistischefamiliehuis.nl
www.hetholistischefamiliehuis.nl
Harderwijk