Familie     Het kind     Het holistische familiehuis     Vragen of consult     Nieuwsbrief     Gratis E-boek     Deelnemers/Vrienden     Vrijwillgers     Blogs     De droom     Agenda     Contact 


Integratieve gezondheid
Het holistische familiehuis is een initiatief van Diana Annegarn. Haar droom is een plek te creëren waar families naar toe kunnen om zich te laten inspireren over een gezonde manier van leven waarbij de natuur, verbinding en gelukkig zijn een rol spelen. Door een moderne combinatie van reguliere zorg en alternatieve zorg met elkaar te verbinden, willen wij een breder pakket aanbieden en mensen inspireren dat er meerdere manieren zijn om gezond te leven of gezond te worden/blijven. Het holistische familiehuis gaan wij uit van welzijn en gezondheid in de breedste zin des woords. Wij richten ons op een laagdrempelige manier om met gezondheid bezig te zijn zodat er ruimte is om te groeien en ontdekken. Opnieuw naar jezelf leren kijken op een manier die jou gezond maakt, in plaats van een manier die jou ziek maakt en dit toepassen in het dagelijkse leven. Er zijn heel veel mogelijkheden die we kunnen toepassen om gezond te worden. Daarin heb je heel veel keuzes. Wij brengen voor jou de keuzes in kaart en helpen je hoe je zelf kunt kiezen. Door inspiratie en informatie aan te bieden en mensen te laten weten wat er allemaal te doen is in Harderwijk op het gebied van integratieve gezondheid willen we mensen wegwijs maken in de wereld van integratieve gezondheid. Waarbij een combinatie van een gezonde levensstijl, persoonlijke ontwikkeling en contact met de natuur, dieren en medemens een rol speelt.

Iedereen mag zich autonoom blijven voelen
Het holistische familiehuis werkt met een ‘alles mag er zijn’ visie. Daarmee laten we iedereen en zijn overtuigingen en ideeën in zijn waarde. Zo kan iedereen zijn autonome zelf blijven behouden zolang het een verbindende functie heeft. Wij hebben bewust voor een holistische naam gekozen omdat een gezonde verbinding lichaam, geest en ziel voor ons de basis is van een goede gezondheid. De één vertegenwoordig liever alleen het geestelijke deel, de ander liever het lichamelijke deel en weer een ander liever het zielendeel. De één doet dat liever vanuit een reguliere kijk op gezondheid en de ander liever vanuit een alternatieve kijk op gezondheid en weer een ander vanuit oosterse kijk op gezondheid. Zo heeft ieder zijn kwaliteiten. Samen vormen we het gezamenlijke doel om mensen te helpen gezondheid van binnenin en van buitenaf te stimuleren en kijken we zo veel mogelijk naar het brede plaatje.

krachten bundelen
Wij geloven dat er veel vraag is binnen de reguliere zorg om met andere handvatten mensen te kunnen helpen. Iemand die graag mensen helpt, wil niet graag ‘nee’ verkopen en mensen weer ziek naar huis sturen, mensen ontmoedigen, mensen het vertrouwen laten verliezen in de zorg of mensen van het kastje naar de muur sturen, dat helpt mensen niet en daarom ben je ook niet het werk gaan doen wat je nu doet. Je kiest voor het beroep omdat je mensen wilt helpen. Juist in deze tijd is er meer aanbod die daar aan bij kan dragen. Of jouw beroep dit nu wel of niet toestaat, er is behoefte aan een andere aanpak.

Als professionals kunnen we elkaar hierin aanvullen. Veel professionals weten niet dat integratieve geneeswijze handvatten en ondersteuning kan geven om te voorkomen dat mensen ziek worden of als begeleiding tijdens een ziektebed. Men denkt nog te vaak dat integratieve zorg wordt aangeboden als vervanging van reguliere zorg, dat is jammer. Mensen inspireren over een goede gezondheid en te laten onderzoeken wat hun ziek maakt en dit in de toekomst leren voorkomen geeft een mens kracht en vertrouwen in zijn eigen gezondheid, leven en lichaam.

Aangesloten praktijken
Voor het holistische familiehuis richten wij ons op integratieve gezondheid binnen Regio Harderwijk tot aan Zwolle, Apeldoorn, Amersfoort en de polder. Wij willen een bijdrage leveren aan integratieve gezondheid binnen deze regio en mensen wegwijs maken als zij op zoek gaan naar andere mogelijkheden om gezond te worden of gezond te blijven. Daarom richten wij ons niet alleen op mensen die gezonder willen leven maar ook op praktijken die mee willen doen. Voor deze praktijken vormen wij een platvorm waar zij meer kunnen laten zien of laten horen over zichzelf. Deze praktijken staan open voor een holistische en integratieve visie en hebben dit op eigen wijze geïntegreerd in hun werk. Maar dat hoeft niet.
 
Iedereen kan meedoen, ook op de achtergrond. Er zijn mensen die wel holistisch denken maar liever in hun werk of praktijk neutraal willen blijven, wij noemen dit onze vrienden. Ook deze mensen/praktijken kunnen met ons meedoen. Je sluit je dan aan bij het netwerk, je kunt meedenken over de vorm van integratieve gezondheid binnen Harderwijk e.o. en je kunt informatie krijgen voor jouw werk. Je kunt vrijblijvend informatie aanvragen als je mee wilt doen of klik hier voor meer informatie.


         
  Gratis advies bij klachten of doorverwijzingen   Kinderen, opvoeding en onderwijs   Volwassenen en advies holistische gezondheid   Integratieve praktijken in Harderwijk e.o.   Gratis vragen stellen bij het mamacafé
                   


            
         

V


Diclamer
Privacy verklaring
Contact
Voorwaarde
Meedoen
 
   

  Het holistiche familiehuis
info@hetholistischefamiliehuis.nl
www.hetholistischefamiliehuis.nl
Harderwijk