Familie     Het kind     Het holistische familiehuis     Vragen of consult     Nieuwsbrief     Gratis E-boek     Deelnemers/Vrienden     Vrijwillgers     Blogs     De droom     Agenda     Contact 


Integratieve gezondheid op de veluwe
Het holistische familiehuis heeft als doel iedereen die kan helpen en meer wil leren over gezond blijven en gezond worden, bij elkaar te brengen en speelt daarin een verbindende rol. Daarbij richten we op mensen die zoekende zijn en meer willen leren over integratieve zorg, zowel privé als in hun werk. Het holistische familiehuis kent deze doelgroep heel goed, we weten hun wensen en behoefte goed te vertalen naar praktische informatie en doelen om samenwerking te bevorderen. Daardoor hopen we meer bekendheid te geven aan integratieve zorg. Dat doen we in eerste instantie vooral door een luisterend oor te zijn en dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Iedereen mag zich autonoom blijven voelen
Het holistische familiehuis werkt met een ‘alles mag er zijn’ visie. Daarmee laten we iedereen met zijn overtuigingen en ideeën in zijn waarde. Zo kan iedereen zijn autonome zelf blijven behouden maar wel met het doel te verbinden met elkaar.
Door de verbindende functie in het holisme kunnen we vele manieren van zorg samenbrengen tot één geheel. Het holistische familiehuis richt zich op hoe we dit (samen) doen. De één vertegenwoordig liever alleen het geestelijke deel, de ander liever het lichamelijke deel en weer een ander liever het zielendeel. De één doet dat liever vanuit een reguliere kijk op gezondheid en de ander liever vanuit een alternatieve kijk op gezondheid en weer een ander vanuit oosterse kijk op gezondheid. Samen vormen we het gezamenlijke doel om mensen te helpen gezondheid van binnenin en van buitenaf te stimuleren en kijken we zo veel mogelijk naar het brede plaatje.

krachten bundelen
Wij geloven dat er veel vraag is en komt binnen de reguliere zorg om met andere handvatten mensen te kunnen helpen bij hun gezondheid. Als professionals kunnen we elkaar hierin aanvullen. Veel professionals weten niet dat integratieve geneeswijze handvatten en ondersteuning kan geven om te voorkomen dat mensen ziek worden, als begeleiding tijdens een ziektebed wat genezing bevorderd of bij het verhelpen van 'vage' klachten. Mensen inspireren over een goede gezondheid, zichzelf laten onderzoeken wat hun ziek maakt en dit in de toekomst leren voorkomen geeft een mens kracht en vertrouwen in zijn eigen gezondheid, leven en lichaam.

Aangesloten praktijken
Voor het holistische familiehuis richten wij ons op holistische of integratieve gezondheid binnen Regio Harderwijk tot aan Zwolle, Apeldoorn, Amersfoort en de polder. Voor deze praktijken vormen wij een platform waar zij meer kunnen laten zien of laten horen over zichzelf.
Iedereen kan meedoen, ook op de achtergrond. Er zijn mensen die wel holistisch denken maar liever in hun werk of praktijk neutraal willen blijven. Ook deze mensen/praktijken kunnen met ons meedoen. Je kunt vrijblijvend informatie aanvragen om samen te werken klik hier voor meer informatie. Je kunt ook een gesprek aanvragen en dan
praten we over de mogelijkheden en of samenwerking iets is wat bij jouw praktijk past.

     
  Wat kan het holistische familiehuis voor jou betekenen?   Samenwerken met het holistiche familiehuis?              
         

V


Diclamer
Privacy verklaring
Contact
Voorwaarde
Meedoen
 
   

  Het holistiche familiehuis
info@hetholistischefamiliehuis.nl
www.hetholistischefamiliehuis.nl
Harderwijk