vRAGEN OF consult   NIEUWSBRIEF    BLOGS     DE DROOM       
HET HOLISTISCHE FAMILIEHUIS    GRATIS E-BOEK    DEELNEMERS    AGENDA    CONTACT    

  
 

Interview met Diana Annegarn over energetische begeleiding voor gezinnen: "Soms kom je gewoon samen in een negatieve spiraal en wil je weten wat er onder water tussen jullie speelt."

Wat is energetische begeleiding voor opvoeding en relaties?
Diana:”Energetisch gezinsbegeleiding bij opvoeding zorgt er voor dat de band tussen partners of tussen ouder en kind energetisch hersteld wordt of verdieping krijgt. Dat wil zeggen dat processen die onderwater spelen tussen ouder en kind of tussen partners aan het licht gebracht worden. Dat zijn vaak emoties die zijn opgekropt, niet zijn uitgesproken of niet begrepen zijn. Deze zijn ontstaan in dit leven maar bij energetische gezinsbegeleiding ga je zelfs een stapje verder. Vorige levens kunnen ook een oorzaak zijn. Als alles wat onder water speelt hersteld wordt, dan worden mensen toegankelijker voor elkaar, hun hart staat meer open, communicatie wordt makkelijker, ze begrijpen elkaar beter, ze laten elkaar meer vrij of meer los en soms zijn ‘onverklaarbare’ gevoelens weg. Het versterkt hun band.”


Wat doet energetische begeleiding?
Diana:”Bij energetische begeleiding stem je intuïtief af op de persoon of personen voor je. Als therapeut kan ik healings geven maar ook inzichten. Soms werkt healing met handoplegging. Ik ben zelf van nature medium en kan in de energie van mensen kijken. Sommige noemen het ook paranormaal healer of trance healer. Ik krijg intuïtief beelden door die informatie geven over wat er onderwater speelt. Deze energie staat vaak tussen twee mensen in. Meestal is dit geen probleem maar zodra het een probleem gaat vormen komen mensen bij mij. Mensen begrijpen zichzelf en de ander daadoor beter. Ik help ze deze stukken los te laten.”

Wat doet het met mensen als ze een healing ontvangen?
Diana:”Mensen ontvangen bij mij niet alleen een healing. Ze krijgen ook een reading en ik werk met intuïtieve inzichten. Ze leren zo veel over zichzelf en ze leren het balans in zichzelf te herstellen. Mensen zijn in de loop van de jaren de verbinding met zichzelf kwijtgeraakt. En dat wordt zo hersteld. Het zorgt voor meer rust, vertrouwen, overgave en geluk. Je leert ook meer over de ander waardoor je elkaar beter begrijpt.”

Hoe werkt energetische begeleiding bij ouder en kind?
Diana:”Meestal komt een ouder in mijn praktijk met een hulpvraag over hun kind. Ze hebben vaak verschillende instanties bezocht en zonder resultaat. Ik ben meestal hun laatste redmiddel. Maar voor hele bewuste en intuïtieve ouders ben ik vaak eerste keuze. Dat komt omdat zij weten dat hun kind een spiegel is. Is het ziek? Zijn jullie thuis in een negatieve spiraal geraakt? Heeft je kind moeite met aanpassingen? Ook al overkomt het kind dit, het heeft vaak ook een boodschap voor de ouders. Het is niet zo maar een klacht waar je zo snel mogelijk van af wil. Hele bewuste ouders willen graag deze boodschap weten om samen verder te kunnen groeien, te leren van de situatie en er sterker uit te komen. Ouders die voor het eerst energetische begeleiding kiezen hebben vaak al van alles geprobeerd en niets helpt. Ze zijn zich nog niet bewust van het proces wat energetisch tussen ouder en kind speelt. Bij mij krijgen ze inzicht waardoor ze het geheel beter begrijpen, vaak is de onmacht die je als ouder kunt voelen dan weg. Het geeft rust.”

Werkt dit bij iedere ouder?
Diana:”Het is soms heel confronterend om iets over jezelf te horen. Ouders zijn vaak heel onzeker over zichzelf. Zodra ze horen wat de boodschap van het gedrag van hun kind is, voelen ze zich al snel een ‘slechte  ouder’. Bewustwording gaat niet over goed of slecht zijn. Bewustwording gaat over comfortabel zijn om naar jezelf te kijken en zo kracht uit jezelf leren halen. Zo kun je als ouder blijven leren en groeien. Samen groeien, zorgt er voor dat je in verbinding blijft. Je leert elkaar beter begrijpen waardoor een diepere band ontstaat. Veel problemen ontstaan omdat mensen elkaar niet of onvoldoende begrijpen. We uiten ons allemaal op een verschillende manier. Niet iedereen vindt dat even makkelijk of kan dat. Zeker kinderen zijn dat nog aan het leren. Dat drijft mensen onbewust en onbedoeld uit elkaar. Het valt niet altijd mee om hier naar te kijken en het vraagt moed. Niet iedere ouder is daar klaar voor.”

Kunnen ouders ook leren van elkaar?
Diana:”Vroeger was het zo dat je als stel trouwde, kinderen kreeg en bij elkaar bleef tot de dood. Dat plaatje past helemaal niet meer bij deze tijd maar zit nog wel in ons systeem. Liefde is een lange weg en deze weg is tegenwoordig niet voor iedereen alleen bij één partner. Het is ook niet altijd bij een partner van het andere geslacht. Iedere relatie is uniek. En willen we liefde ervaren, dan ervaren we ook pijn. Wie zijn hart open stelt loopt het risico gekwetst te worden. Dit kan je sterker maken of juist breken. Je hoeft niet elke keer weg te lopen als je gekwetst bent. Je kunt ook leren omgaan met emoties die je in de relatie tegen komt. Ook als het gaat om hele diepe wonden. Zo kunnen stellen er voor kiezen hun relatie te onderzoeken en verdiepen. Soms kom je in een negatieve spiraal terecht en kun je wel wat hulp gebruiken. Door jezelf af te vragen waarom dit jullie overkomt en wat je er van kunt leren kun je jezelf en de ander beter leren kennen. Je leert makkelijker omgaan met je emoties en emoties beter uiten.”

Wanneer kunnen mensen naar jouw praktijk komen?
Diana:”Dat kan natuurlijk altijd. Sommige komen gewoon voor persoonlijke ontwikkeling en groei en andere komen pas als ze helemaal vastlopen. Het beste is om het gewoon een keer te ervaren. Na 1 sessie kun je wel inschatten of je nog een keer wilt komen of dat 1 sessie voldoende was.”

Diana is tevens oprichtster van het holistische familiehuis en richt zich voornamelijk op de opbouw van het holistische familiehuis. Ze heeft daarnaast haar eigen praktijk vanaf 2001. Daar begeleid ze mensen met hun vragen en behoefte terwijl ze verder werkt aan haar droom het holistische familiehuis te realiseren. Mocht je interesse hebben in haar praktijk dan kun je haar vinden op
www.diana-annegarn.nl
Zelf aan de slag door jouw gezondheid van binnenuit te stimuleren en onderzoeken? Wil je ook weten wat hij zelf kunt bijdragen aan jouw genezing of gezondheid?

Inspiratie voor een gezonder en bewuster leven
Inspiratie voor een holistische levensstijl
Oefeningen die je thuis toe kunt passen
Gratis online oefeningen
Ruimte voor eigen invulling en onderzoek
De taal van jouw lichaam leren begrijpen

Schrijf je in voor een nieuwsbrief en ontvang het e-boek gratis.Meer lezen over de nieuwsbrief? klik hier

Meer lezen over het e-boek? Klik hier

            
         

V


Diclamer
Privacy verklaring
Contact
Voorwaarde
Meedoen
 
   

  Het holistiche familiehuis
info@hetholistischefamiliehuis.nl
www.hetholistischefamiliehuis.nl
Harderwijk