vRAGEN OF consult   NIEUWSBRIEF    BLOGS     DE DROOM       
HET HOLISTISCHE FAMILIEHUIS    GRATIS E-BOEK    DEELNEMERS    AGENDA    CONTACT    

  

Interview met Inez Revet over Bach bloesems: “Je hebt honger en je neemt een appel en je hebt angst dan neem je Mimulus.” (Dr. E. Bach)

Bach bloesems heb je vast wel eens in de natuurwinkel zien liggen. De meesten kennen de Rescue druppels en spray wel van de Bach bloesems. Het wordt vaak gebruikt bij kinderen die in een spannende en angstige periode zitten, zoals bij een examen. Er zijn nog meer bloesems (38), die je op elk moment kunt gebruiken. De wens van Edward Bach (de grondlegger van de remedies) was dat deze voor iedereen toegankelijk werden. En daarom kan je ze overal kopen. Zijn wens was dat het normaal zou zijn de remedies in huis te hebben als ondersteuning. Maar je kunt natuurlijk ook naar een ervaren consulent gaan en samen op onderzoek gaan welke emoties er spelen in jouw leven en waarom? Zodat deze je kan helpen de juiste remedies voor jou samen te stellen,
 want soms kun je er meerdere samen gebruiken. Ik ging in gesprek met Inez Revet over Bach bloesems en over hoe deze invloed kunnen hebben op onze emoties.

Wat zijn Bach bloesem remedies?
Inez: ”Het zijn natuurlijke middelen om de mens in balans te brengen. Als je puur kijkt naar wat de remedies zijn en waar ze vandaan komen, dan zijn het verschillende bloesems van planten en bomen. Deze worden geplukt onder goede weersomstandigheden en vervolgens in een bak met water gelegd. Een aantal worden in de zon gezet en een aantal worden gekookt. De levenskracht of energie van de bloesem wordt opgenomen in het water, de bloesem halen ze er dan weer uit en de energie blijft in het water. Vervolgens wordt het water naar een fabriek in Engeland gebracht. Hier worden flesjes afgevuld met twee druppels hiervan en dat is de Bach bloesem die wij krijgen. Er worden geen plantjes verpulverd of zo, het gaat puur over de energie of levenskracht die in de bloesem zit.”

Wat doen de remedies met iemand?
Inez: ”Het werkt niet specifiek op iemands lichaam, het werkt op je ziel. Het brengt alles in balans. Het is niet gericht op een ziekte maar meer gericht op een emotie of karakter eigenschap. Stel nou je hebt angst, dan kun je daar Bach Mimulus voor gebruiken. Je kunt het bijvoorbeeld eenmalig gebruiken, maar het kan ook voor een langere periode. Je gaat dan als het ware laagjes pellen, waardoor het kan zijn dat bepaalde emoties even opkomen. Dit kan verandering in je lichaam brengen. In de eerste periode kan je bijvoorbeeld meer gaan dromen of er komen meer emoties naar boven. Het is belangrijk aan jezelf te werken. Het gaat erom dat je de emotie transformeert. Dat wil zeggen dat je er van leert. Het is niet verslavend en je wordt er niet afhankelijk van zoals bij medicijnen. Bach bloesems zijn voor volwassenen, kinderen, dieren en planten. Ben je heel gevoelig? Dan zou ik heel rustig met Bach beginnen.”

Waarom zou je Bach bloesems gebruiken?
Inez:”Op het moment dat je niet lekker in je vel zit. Soms doe ik wel eens een druppel in een glas water en dan voel ik mij duidelijk beter. Ik heb bijvoorbeeld hele erge vliegangst gehad en hiervoor de remedies genomen. Dit heeft me zo goed geholpen. Of als je heel ongeduldig bent over iets en je kan niet wachten, dan neem je bijvoorbeeld Impatiens. Eigenlijk bij alle dagelijkse dingen waar je tegen aan loopt, maar ook bijvoorbeeld bij verdriet of trauma. Het kan het proces ondersteunen.”

Praktijk voorbeeld
Inez:”Als je bijvoorbeeld je baan bent kwijtgeraakt en de moed even letterlijk in de schoenen zakt, dan zou iemand Gentian kunnen gebruiken. Het is heel persoonlijk bij iedereen. Als er drie mensen hun baan zijn kwijtgeraakt kunnen ze allemaal andere bloesems nodig hebben. De ene is juist heel boos en die zou misschien Holly nodig hebben, de ander is misschien heel verdrietig en die zou je Sweet Chestnut geven en de volgende is ongeduldig en zou Impatiens nodig hebben. En daarom is het belangrijk helemaal op maat aan te passen.”

Hoe gebruik je het? En waarom voor een consulent kiezen?
Inez:”Je kunt het kortstondig gebruiken, bijv. in een glas water. Maar ook
 voor een langere periode, met een speciaal samengesteld flesje. Je kan het op verschillende manieren inzetten bij iemand. Een consulent voegt het verhaal en gesprek toe. Door vragen te stellen kom je sneller tot de kern, dus waar iemand tegen aan loopt. Wij gaan samen op onderzoek. Ik ben ook counsellor. Dus zo’n gesprek kan je al heel veel opluchting geven, maar uiteindelijk gaat het erover welke remedie(s) het beste bij jou passen.”

Wie is Inez?
Inez:”Ik werk al heel lang met Bach bloesems. Toen ik 16 was ging ik naar een dame toe die werkte met reiki en Bach bloesems. En dat heeft heel veel met mij gedaan. Ik ben echt een zoeker geweest als kind. Echt altijd maar op zoek. Ik heb zoveel opleidingen gedaan. En uiteindelijk een opleiding voor Bach bloesems gevolgd en ben consulent geworden. Ik zie gewoon dat het werkt en daar word ik heel blij van. Ik werk ook veel met voetreflexologie. Ik help mensen weer lekker in hun vel te komen. Daarnaast geef ik reiki en counselling. Counselling combineer ik eigenlijk met de Bach remedies. Reiki gebruik ik meer bij voetreflexologie. Verder volg ik een docentenopleiding yoga. Ik ben echt verslaafd aan yoga. En ik mediteer elke dag.”

Inez heeft haar eigen praktijk in Zeewolde wil je meer over haar werk weten kijk dan op haar website
www.praktijkinezrevet.nl 

Zelf aan de slag door jouw gezondheid van binnenuit te stimuleren en onderzoeken? Wil je ook weten wat hij zelf kunt bijdragen aan jouw genezing of gezondheid?

Inspiratie voor een gezonder en bewuster leven
Inspiratie voor een holistische levensstijl
Oefeningen die je thuis toe kunt passen
Gratis online oefeningen
Ruimte voor eigen invulling en onderzoek
De taal van jouw lichaam leren begrijpen

Schrijf je in voor een nieuwsbrief en ontvang het e-boek gratis.


Meer lezen over de nieuwsbrief? klik hier

Meer lezen over het e-boek?
Klik hier


            
         

V


Diclamer
Privacy verklaring
Contact
Voorwaarde
Meedoen
 
   

  Het holistiche familiehuis
info@hetholistischefamiliehuis.nl
www.hetholistischefamiliehuis.nl
Harderwijk