vRAGEN OF consult    gratis e-boek!    DEELNEMERS   BLOGS   
CONTACT     
                                                                                                HET HOLISTISCHE FAMILIEHUIS    mEEDOEN      DE DROOM      AGENDA       
  
  
 


Interview met holistische mama Mitzy Groenheiden: "Holistisch opvoeden is voor mij de enige manier omdat ik geloof dat iedereen alles in zich heeft.
"

Ik heb Mitzy leren kennen als een inspirerende wijze vrouw die de trauma’s die ze in haar leven heeft meegemaakt heeft weten om te buigen tot kracht en wijsheid. Wat haar inspireert is dat alles wat je nodig hebt voor een gelukkig leven in jezelf aanwezig is. De verwerking van seksueel misbruik heeft ze op een bewuste manier gedaan waarbij het reguliere en alternatieve hulpverlening een rol speelde. Samen met haar zoon bewandeld zij het bewuste pad van thuis onderwijs, een holistische levensstijl, bewuste voeding en natuur. Dat geeft haar genoeg inspiratie om over te schrijven.

Wat betekent holistisch opvoeden voor jou?
Mitzy:"Holistisch opvoeden is voor mij zo breed mogelijk en zo compleet mogelijk opvoeden. In de zin van fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Maar ook zo veel mogelijk ervaring opdoen en zoveel mogelijk ideeën opdoen. In het begin was vooral helemaal ontdekken wie ik ben met zo veel mogelijk verschillende mensen. Op dit moment verzamel ik zoveel mogelijk mensen om ons heen die bij ons passen. Ik kan er natuurlijk niet onder uit dat ik ook andere mensen op mijn pad tegen kom maar ik wil mij vooral zo breed mogelijk ontwikkelen."

Wat is voor jou het voordeel van holistisch opvoeden?
Mitzy:"Het is voor mij de enige manier omdat ik geloof dat iedereen alles in zich heeft. Dat kun je alleen ontwikkelen als dit aangeraakt wordt bijvoorbeeld door je kind. Vooral nu hij nog zo jong is en open staat, ik kan mij wel bedenken wat bij hem past maar het is zijn weg die hij moet gaan. Hij moet het zelf ontdekken en daar leer ik veel van."

Wat voor uitdagingen kom je tegen?
Mitzy:"De wereld denkt niet altijd holistisch. Gister was ik bij mijn familie en dan ontstond er toch weer een discussie dat ik voor thuis onderwijs kies. Ik zie het als een groot avontuur en zij zien het als lastig, ingewikkeld en moeilijk. Dit is een voorbeeld over hoe mensen in hokjes denken. De juiste mensen om mij heen verzamelen die bij mij passen, gaat soms vanzelf en soms ben ik heel erg zoekende. Ik vind dan niet wat bij mij past. Ik moet echt mijn eigen intuïtie gebruiken en wordt daarmee veel op mijzelf terug geworpen."

Jij hebt jouw eigen kijk op het leven, wat vindt je belangrijk aan je zoon mee te geven?
Mitzy:"Mijn kijk is vooral het holistische en er bestaat geen goed of fout alleen maar lessen. Je maakt je eigen keuzes en je gaat je eigen weg. Je neemt je eigen verantwoordelijkheid, alles is mogelijk maar je hoeft anderen niet te beschadigen en te belemmeren. Je eigen leven hoeft niet ten koste te gaan van de ander. Maar je hoeft je jezelf ook niet weg te cijferen. Mijn zoon mag zelf oplossingen verzinnen. Ik wijs hem er ook op als hij zijn eigen verantwoordelijkheid niet neemt en leer hem mee te denken in oplossingen. Mijn zoon heeft zijn eigen karakter en ik stuur hem af en toe bij. Met als uitdaging niet hem niet te veel af te remmen."

Is er een levenservaring aan vooraf gegaan waardoor je bewust in het leven staat en bewuster keuzes maakt?
Mitzy:"Ja, behoorlijk lang. Ik heb een misbruik verleden gehad. Waardoor ik mijzelf vanaf de grond af aan weer opnieuw heb moeten opbouwen. Het is een goede manier om bewust te worden. Ik heb mijzelf helemaal opnieuw moeten ontdekken. Ik heb dat heel grondig gedaan op heel veel vlakken. Ik moest uit mijn slachtofferrol komen en zelf verantwoordelijkheid voor mijn leven nemen. Ik heb daar mijn tijd voor genomen voordat ik mijn zoon kreeg. Toen ik mijn zoon kreeg werden weer andere lagen in mijzelf geraakt. Het heeft geholpen een andere weg te ontdekken. Je weet wat je kunt, wat je valkuilen zijn en wie je bent. En vandaar uit ben ik mijn eigen weg gegaan."

Wat betekent geestelijke gezondheid voor jou?
Mitzy:"Ik wil altijd dingen helemaal begrijpen en doorvoelen. En soms kun je gewoon dingen laten voor wat ze zijn. En daarin telkens weer het balans te vinden. Tussen fysiek, gevoel en spiritueel en dat het allemaal goed is wat je doet. Geestelijk is voor mij een balans in alles belangrijk."

Je wilt je hier verder in verdiepen. Wat hoop je nog allemaal te leren en wat inspireert jou?
Mitzy:"Mijn zoon inspireert mij. Zijn ontwikkeling, hoe hij met mij om gaat en welke dingen hij in mij aan mag raken. En mijn plannen om een eigen praktijk te beginnen en mijn ervaringen de delen met mensen. Een situatie is nooit hopeloos, er zijn veel mogelijkheden die je hebt. Ik wil vooral hoop brengen. In de reguliere zorg zijn mensen al heel blij als je functioneert maar je kunt ze ook laten zien wat er nog meer mogelijk is zoals bij het holistische. Het werkt niet voor iedereen maar ik geloof dat iedereen een bepaalde kracht heeft. En ook dat iedereen een bepaalde missie heeft. Ik zie het als mijn missie mijn verhaal te delen met mensen die door hetzelfde heen gaan."


Mitzy wil graag bloggen voor het holistische familiehuis. We zijn benieuwd naar de verhalen die ze met ons wil delen.


Zelf aan de slag door jouw gezondheid van binnenuit te stimuleren en onderzoeken? Wil je ook weten wat hij zelf kunt bijdragen aan jouw genezing of gezondheid?

Inspiratie voor een gezonder en bewuster leven
Inspiratie voor een holistische levensstijl
Oefeningen die je thuis toe kunt passen
Gratis online oefeningen
Ruimte voor eigen invulling en onderzoek
De taal van jouw lichaam leren begrijpen

Schrijf je in voor een nieuwsbrief en ontvang het e-boek gratis.


Meer lezen over de nieuwsbrief? klik hier

Meer lezen over het e-boek? Klik hier
 
Energetische therapie 
Diana Annegarn
  Hooggevoelig 
Jacqueline Verbeek
  Onderwijs 
Ankie Boeve
  Natuur en media 
Nora de Vos
  Holistisch opvoeden 
Mitzy Groenheiden
  Voeding 
Esmee van Twillert
 
             
  Moedercoaching 
Leonie van den Dolder
  Homeopathisch arts
Wilma Stoof
  Stress en burnout vrij 
Shyanne Nagtegaal
  Bach en voetreflex 
Inez Revet
  Doula 
Jose Klompenmaker
  Onderwijs en HSP 
Conny Marree
 
 
Moedercoach 
Esther Foppen
Logopedist
Aimee van Munster
  Natuurlijke kraamzorg 
Ina Mulder
  Holistische
Fysiotherapie

Olga Nagtegaal
  Homeopaat
Co van Twillert
  Osteopaat
Marit van der Wal
 

 
       
             Diclamer
Privacy verklaring
Contact
Voorwaarde
Meedoen
 
Het holistiche familiehuis
info@hetholistischefamiliehuis.nl
www.hetholistischefamiliehuis.nl
Harderwijk