vRAGEN OF consult    gratis e-boek!   DEELNEMERS   BLOGS    CONTACT       
                                                                                                HET HOLISTISCHE FAMILIEHUIS    mEEDOEN      DE DROOM      AGENDA       
  
  
 


Interview met Shyanne Nagtegaal: “Mijn wens is bij te dragen aan een burnout vrije generatie en ook de generatie daarna.”

Als kind deed ik altijd braaf wat er van mij verwacht werd. Dat had ik geleerd. Ik wist niet dat ik daardoor niet gelukkig zou worden. Ik wist ook niet dat echt geluk afhankelijk is van de keuzes die ik voor mijzelf maak om gelukkig te zijn en hoe ik omga met de tegenslag waar je soms als mens doorheen moet. Het gevolg was een burnout op mijn 21ste. En dat was niet de laatste burnout. Niemand ontkomt aan tegenslag in het leven en voor geluk kiezen is niet altijd de makkelijkste weg. Ik moest het leren, net als vele anderen. Het heeft mij wijzer gemaakt en er voor gezorgd dat ik anders met keuzes omging. Ik leerde ook beter om te gaan met de tegenslag op mijn pad. Ik weet als geen ander hoe het is om een burnout te hebben. Ik kon mij daarom ook helemaal vinden in het verhaal van Shyanne. Een gemotiveerde en gepassioneerde vrouw die als wens heeft bij te dragen aan een burnout vrije generatie. Een ontzettend leuk gesprek met heel veel herkenning.

Wat betekent volgens jou een gelukkig leven?
Shyanne:”Voor mij is dat een leven in balans waarin je de mentale veerkracht hebt om te gaan met de ‘ups en downs’ van het leven. Dat je niet doet alsof je problemen niet bestaan of dat je ze ‘wegdenkt’, maar dat je weet hoe je ermee om kan gaan. Vooral door meer in het ‘hier en nu’ te leven. We zeggen de hele dag door dingen tegen onszelf die we tegen onze beste vriendin niet eens zouden zeggen. Schrijf ze maar eens op en lees het dan terug. Je gaat hier echt van schrikken. Als je je dit beseft, dan besef je je ook dat je op die manier niet gelukkig kan worden. Je zit je eigen geluksgevoel in de weg. Door meer in het hier en nu te leven, heb ik meer grip op mijn gedachtes, ben ik liever voor mijzelf geworden en ervaar ik minder stress. Dat heeft mijn leven veel gelukkiger gemaakt!"

Waarom wil je mensen helpen een gelukkig leven te leiden?
Shyanne:”Omdat de wereld dan veel leuker wordt. Ten eerste hun eigen wereld en ook de wereld van de mensen om hun heen. Als jij jezelf op één zet, kan je ook de beste versie van jezelf delen met je vrienden, partner, kinderen etc. Je ziet het bijvoorbeeld in de zomer. Dan ervaar je hoe het anders kan. Iedereen is dan gelukkiger, mensen fluiten op straat en kijken blij om zich heen. Mocht je dan een keer tegen iemand aanbotsen dan is het niet erg. Maar als je mensen om je heen hebt met een kort lontje, is dat heel anders. Ze kijken norser, kunnen minder hebben en als je tegen iemand met een kort lontje aanbotst, krijg je de wind van voren. Je mag best wel een mindere dag hebben, ik zou tegen je liegen als ik zeg dat dat nooit meer gaat gebeuren. 'Ups en downs' horen namelijk bij het leven. Ik geloof echt dat de wereld er beter van wordt als je weet hoe je met die mindere dagen om kan gaan. Ik heb de wens bij te dragen aan een burnout vrije generatie. En de generatie daarop ook. We hoeven niet meer zo boos op onszelf te zijn of op de ander. Je hoeft niet de hele dag gestrest te zijn. Ik ga je tools leren hoe je met stress kan omgaan en hoe je uit die negatieve spiraal kan stappen. Leer het leven meer te accepteren zoals het is en dat zal je gelukkiger maken. En dat allemaal op een hele nuchtere, aardse en praktische manier!”

Wat voor invloed heeft stress op een gelukkig leven?
Shyanne:”Ik denk dat stress het gevoel van geluk ontneemt, zo ervaar ik dat in ieder geval zelf. Als ik stress heb vind ik het leven niet leuk zoals het. Mijn lontje wordt korter en ik ga snauwen. Vooral mijn vriend heeft het dan zwaar!
J We ervaren als mens veel stress. We denken vaak dat we geen tijd hebben. Als je de hele tijd denkt dat je dit of dat nog moet doen, dat je geen tijd meer hebt en moet haasten, dan ervaar je stress, een opgejaagd gevoel. Vanuit een opgejaagd gevoel, zou ik nooit een gelukkig leven kunnen leven.
Je gedachte vormen een gevoel en die twee samen vormen je gedrag. Heb je gedachtes dat je meer moet doen dan waar je tijd voor hebt, dan ervaar je een stress gevoel en in gedrag ren je als een kip zonder kop rond en begin je te vitten op de mensen om je heen. Als je die gedachte leert te herkennen, word je gevoel anders en dus je gedrag. Wees wat liever tegen jezelf, dan ervaar je het leven een stuk leuker!”

Hoe kunnen we mensen het beste met stress omgaan?
Shyanne:”Door te luisteren naar je gedachte en je lijf. Luisteren naar de gedachte door te herkennen wie er aan het woord is in jezelf. We kennen allemaal wel die stemmetjes in je hoofd. Die ene die tegen je zegt dat het nooit goed genoeg is, of die andere die verteld dat je niet zo moet zeuren. Leer om deze woorden niet te serieus te nemen, dat leer ik je stapsgewijs. Leer daarnaast te luisteren naar je lichaamssignalen. Jouw lichaam heeft al lang aangegeven, dat je over jouw grens gaat. De meeste mensen voelen deze grens niet. Een grens kan zijn dat spieren op slot gaan, verkrampen of hoofdpijn. Vaak nemen mensen medicijnen in om er van af te komen en vergeten het contact met hun lichaam. En vooral de boodschap die het lichaam geeft. Ben je moe? Dan kan je misschien beter even rusten en diep adem te halen in plaats van nog een extra koffie achterover slaan! Luisteren naar je gedachte en lijf kun je bij elkaar brengen via mindfulness. Met mindfulness leer ik mensen niet om uren te mediteren. Ik mediteer zelf maar 10 min. Ik hou van praktisch en makkelijk toegankelijk, het past in ieders dagritme."

Wat voor invloed hebben onze gedachte op een gelukkig leven?
Shyanne:”Alles, als je je gedachte kunt sturen dan kun je je gevoel sturen en hoe je in het leven staat. Als je alleen maar negatief denkt, kun je niet gelukkig worden. Als je positief omgaat met gedachte dan kan dat wel. Dat klinkt misschien te goed om waar te zijn, maar dit is echt de basis die ik je stapsgewijs ga uitleggen. Het is geen ‘quick-fix’ maar tools waar je écht iets aan hebt! Je brein slaat alles wat hij als eerste hoort, als waarheid op. In je eerste 8 jaar vorm je je referentiekader, je overtuigingen. Wat je hebt meegekregen van je ouders in de opvoeding sla je op. Dit vormt de angel voor de gedachte. Je kunt wel met een positieve mindset aan de gang, maar eerst moet de angel er uit. Als dat weg is, kun je gaan werken aan een positieve mindset. Anders blijf je zo aan de oppervlakte en dan is het heel moeilijk de positieve gedachte vol te houden.”

Wie is Shyanne?
Shyanne:”Ik ben spontaan, toegankelijk, open minded en direct met de beste bedoelingen. Ik spiegel, ik probeer mensen te inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Ik ga je nooit vertellen wat je moet doen, daar ben ik zelf allergisch voor. We gaan samen zoeken wat voor jou het beste werkt. Met humor. Ik bied een online training aan met coaching sessies. Deze heet: “GeluksGroei: in 7 stappen naar jouw gelukkigste leven.” Hierin ga ik je leren afstand te nemen van je automatische piloot en wordt je stress de baas. Je leert voor jezelf zorgen en jezelf op één te zetten. Na dit traject heb jij je eigen persoonlijke handleiding die je je hele leven met je mee kan nemen. Tijdens het online traject van 7 maanden kom je in een besloten facebookgroep waar je met anderen kan praten. Je kan hier je moeilijke momenten maar zeer zeker ook je successen delen. Ik zit ook in deze groep, lees dus mee en ga daar regelmatig live om jullie tegelijk te coachen. Daarnaast ontvang je ook 5 individuele coachingsessies en een gezamenlijke creatieve afsluiter. Ik heb een samenwerking met een paardencoach waardoor je gratis een paardencoaching workshop kunnen volgen. Zo kom je nog diepere lagen. En ik ben ook in gesprek met iemand die meditaties kan geven. Als je meedoet krijgt je ook nog een welkomstgeschenk.”

Ook enthousiast geworden over het werk van Shyanne? Je kunt meer over haar lezen op
www.levensgroei.nl


Zelf aan de slag door jouw gezondheid van binnenuit te stimuleren en onderzoeken? Wil je ook weten wat hij zelf kunt bijdragen aan jouw genezing of gezondheid?

Inspiratie voor een gezonder en bewuster leven
Inspiratie voor een holistische levensstijl
Oefeningen die je thuis toe kunt passen
Gratis online oefeningen
Ruimte voor eigen invulling en onderzoek
De taal van jouw lichaam leren begrijpen

Schrijf je in voor een nieuwsbrief en ontvang het e-boek gratis.


Meer lezen over de nieuwsbrief? klik hier

Meer lezen over het e-boek? Klik hier
   Energetische therapie 
Diana Annegarn
  Hooggevoelig 
Jacqueline Verbeek
  Onderwijs 
Ankie Boeve
  Natuur en media 
Nora de Vos
  Holistisch opvoeden 
Mitzy Groenheiden
  Voeding 
Esmee van Twillert
 
             
  Moedercoaching 
Leonie van den Dolder
  Homeopathisch arts
Wilma Stoof
  Stress en burnout vrij 
Shyanne Nagtegaal
  Bach en voetreflex 
Inez Revet
  Doula 
Jose Klompenmaker
  Onderwijs en HSP 
Conny Marree
 
             
  Moedercoach 
Esther Foppen
  Logopedist
Aimee van Munster
  Natuurlijke kraamzorg 
Ina Mulder
  Holistische
Fysiotherapie

Olga Nagtegaal
  Homeopaat
Co van Twillert
  Osteopaat
Marit van der Wal
 

 
       
             


Diclamer
Privacy verklaring
Contact
Voorwaarde
Meedoen
Het holistiche familiehuis
info@hetholistischefamiliehuis.nl
www.hetholistischefamiliehuis.nl
Harderwijk