vRAGEN OF consult   NIEUWSBRIEF    BLOGS     DE DROOM       
HET HOLISTISCHE FAMILIEHUIS    GRATIS E-BOEK    DEELNEMERS    AGENDA    CONTACT    

  
 


Interview met homeopathisch arts Wilma Stoof: “De zin van ziek zijn blijft mij boeien.”

Het holistische familiehuis: Het was in Frankrijk toen mijn man een hele heftige aanval van hooikoorts kreeg. De camping waar wij stonden was omgeven door hoog gras. Omdat wij weten dat hij hooikoorts heeft en dit meestal niet zo heftig is, gingen we er van uit dat het wel leefbaar zou zijn. Maar niets was minder waar. Het was tot nu toe de meest heftige ervaring ooit en daarom gingen we toch maar naar een huisarts in Frankrijk. We kwamen na een snel bezoek weer buiten met een recept die we bij de apotheek op konden halen. Het waren 4 doosjes medicijnen met waarvan 2 verschillende homeopathische korrels. Vaag herinnerde ik mij dat het in Frankrijk toegestaan is dat huisartsen homeopathie uitschrijven. Dezelfde dag voelde hij al resultaat en vrij snel was hij volledig van zijn klacht af. Hij is niet iemand die snel homeopathie zou gebruiken maar de doosjes zijn allemaal bewaard. Want dit gehele pakketje had hem meer geholpen dan alle probeersels in Nederland. Ik ging eens op bezoek bij homeopathisch arts Wilma Stoof. Met een warm welkom was haar deur helemaal open voor een interview. Ontzettend leuk om te horen hoe zij haar werk doet want iedere homeopaat is anders.

Wat was voor jou de reden om jouw werk als arts te combineren met homeopathie?
Wilma:”De belangrijkste reden was voor mij dat de gewone geneeskunde niet voldoende mogelijkheden had. Ik was door eigen ervaringen bewust geworden dat het anders kon dan ik had geleerd. En uit nieuwsgierigheid ben ik eerst bij collega’s gaan kijken die homeopathie deden. Daarna heb ik mij eigenlijk gewoon ingeschreven voor een opleiding. En door de opleiding ben ik alleen maar enthousiaster geworden.”

Hoe kunnen deze twee elkaar goed ondersteunen?
Wilma:”Dat kan in mijn ogen op een fantastische manier. Er zijn veel situaties geweest waarbij homeopathie zich echt bewezen heeft. Reguliere medicatie is meestal een standaard protocol. Bij homeopathie kijk je naar het totaal. Stel je voor je hebt griep waarbij je heel moe bent en je ogen nauwelijks kunt open kunt houden dan geef je Gelsemium. Heb je een griep waarbij je vooral veel pijn in je botten hebt dan geef je Eupatorium. En zo heb je een aantal standaard griep beelden met meerdere mogelijkheden aan korrels om uit te kiezen. Je moet wel altijd open blijven staan voor wat typisch bij een persoon past want iedere persoon is anders.
Blaasontsteking is nog zo’n voorbeeld. Bij blaasontsteking wordt er antibiotica voorgeschreven. Maar je kunt ook homeopathische middelen gebruiken. Het is dan belangrijk om te weten of je bij het begin van het plassen pijn hebt of aan het eind van het plassen. Of heb je alleen maar enorme aandrang en valt de pijn verder wel mee? Dan geef je weer andere middelen. Wat speelt er in je leven op het moment dat je de klacht krijgt? En zo kun je het lijf in de goede richting duwen zodat het zelf weer snel kan herstellen. Eventueel vul dat je aan met extra vitamine c waardoor de bacteriën minder aan de blaas vast blijven plakken. Ook om proberen te voorkomen dat je niet van de ene blaasontsteking in de ander valt.”

Welke mensen komen naar jouw praktijk?
Wilma:”Dat is heel wisselend. Het varieert van 0 tot ruim 90. Mensen hebben hulpvragen van kleine plekjes bij de huid tot zware psychische problematiek of zware lichamelijke problematiek. Heel vaak gebeurt het wel eens dat iemand voor een klacht komt en dat er iets heel anders achter schuilt. Het is gebruikelijk dat als een kind voor homeopathie komt en het kind wordt goed behandeld, dat een ander kind of één van de ouders daarna gaat komen. En zo komt de hele familie.”
Je werkt op het consultatiebureau als jeugdarts en daarnaast heb je een opleiding tot kindertolk gedaan bij fluisterkind. Welke boodschap wil je ouders meegeven?
Wilma: ”Als er binnen het reguliere geen enkele mogelijkheid is om verder te gaan, dan vraag ik ouders wel eens of ze het overwogen hebben om er ook eens op een andere manier naar te kijken. Er is niet alleen maar 1 manier om iets op te lossen, dat mogen ouders weten.”

Waar ligt jouw passie? Wat vind jij het leukste aan jouw werk?
Wilma:”Het écht in contact zijn. We mogen verbinden met wat er speelt in een mens. Daar ligt mijn passie.”

Wie is Wilma?
Wilma:”Ik ben een vitale vrouw die ongelofelijk nieuwsgierig blijft en meer wil dan ze kan. Ik heb inmiddels wel door dat ik niet 100 duizend opleidingen gedaan hoef te hebben en beter goed kan zijn in 1 iets dan van alles wat afweten. Ik weet bijvoorbeeld ook best veel van voeding en supplementen maar ik noem mijzelf geen orthomoleculair therapeut. Je kunt tegenwoordig niet meer zonder aanvullingen, mensen zijn zo slecht gevoed. Bepaalde stoffen zitten niet meer in de bodem (bv Seleniumtekort). Ik blijf graag leren. Ik ben een paar weken geleden nog naar Annette Sneevliet geweest in het kader van nieuwe ontwikkelingen binnen de homeopathie en dan hang ik aan haar lippen. Ik merk dat ik ook weer helemaal in de energie kom om er iets mee te gaan doen. Afgelopen vrijdag ben ik weer naar een reanimatiecursus geweest omdat ik dat ook in mijn vingers wil hebben. En gister heb ik weer een meditatiedag gedaan. In vroeger tijden deed ik alles wat los en vast zat aan cursussen. Tegenwoordig ben ik wat selectiever maar nog steeds wil ik meer dan dat ik kan. Ik ben daarnaast ook een familiemens. Mijn dochters en kleinkinderen zijn voor mij heel belangrijk.”

Wil je meer lezen over het werk van Wilma Stoof kijk dan eens op haar website.
www.homeopathie-harderwijk.nl

Zelf aan de slag door jouw gezondheid van binnenuit te stimuleren en onderzoeken? Wil je ook weten wat hij zelf kunt bijdragen aan jouw genezing of gezondheid?

Inspiratie voor een gezonder en bewuster leven
Inspiratie voor een holistische levensstijl
Oefeningen die je thuis toe kunt passen
Gratis online oefeningen
Ruimte voor eigen invulling en onderzoek
De taal van jouw lichaam leren begrijpen

Schrijf je in voor een nieuwsbrief en ontvang het e-boek gratis.


Meer lezen over de nieuwsbrief? klik hier
Meer lezen over het e-boek?
Klik hier

            
         

V


Diclamer
Privacy verklaring
Contact
Voorwaarde
Meedoen
 
   

  Het holistiche familiehuis
info@hetholistischefamiliehuis.nl
www.hetholistischefamiliehuis.nl
Harderwijk